top of page
scott-webb-26478.jpg

CORONA RICHTLIJNEN

In deze tijd vinden wij het als kerk belangrijk om met anderen samen te komen, op welke manier dan ook. Om ons als kerk te houden aan de huidige maatregelen, hebben wij richtlijnen opgesteld die je uitlegt wat je kunt verwachten als je bij ons de gemeente binnenloopt. Hieronder lees je alles wat je kunt verwachten. 

Naast de onderstaande richtlijnen gelden de regels van het RIVM nog steeds. Heb je klachten? Blijf dan thuis. Wil je graag een dienst meemaken, maar kun je hier niet fysiek bij zijn? Kijk dan zondag om 11:00 uur naar onze Live Stream

Voor de dienst

We willen zo veel mogelijk fysiek contact met elkaar voorkomen. Om die reden staat er bij alle entreémogelijkheden aangegeven of het een ingang of een uitgang is. De reden hiervoor is dat wij de kerk zo in willen richten dat wij een bepaalde looprichting aanhouden en niet te veel door elkaar gaan lopen. De ingang voor de kerk is aan de rechterkant (naast de fysiopraktijk). De uitgang is aan de linkerkant (de kledingzaak) en de koffieruimte. Bij binnenkomst zie je enkele pijlen op de grond. Deze pijlen geven de looprichting aan.

 

De tieners en de zondagsschool gaan direct naar hun eigen dienst. De juf/meester staat beneden bij de deur om de kinderen mee te nemen. De tweede juf of meester is al in de ruimte aanwezig om de kinderen op te vangen. De ingang voor de kinderen is de zijdeur links van het gebouw.

 

Aan de deur wordt gevraagd of je je handen schoon wil maken en kun je een plek uitzoeken in de zaal. Je jas neem je mee naar je stoel. We raden je aan om een jas of vestje mee te nemen voor tijdens de dienst. De ventilatoren zullen tijdens de dienst aanstaan. Hierdoor kan het fris zijn in de zaal.

Tijdens de dienst

In de zaal staan alle stoelen op 1,5 meter afstand van elkaar. Gezinnen kunnen naast elkaar zitten. Voorheen werd de collectezak in de rij aan elkaar doorgegeven. Dit is niet meer zo. Er zal nu een persoon langsgaan waar je vrij bent om muntgeld in de zak te doen of een QR-code te pakken. Door de QR-code te scannen met je telefoon kun je geld overmaken. Lees hier hoe je een QR-code kunt scannen op jouw telefoon.

Na de dienst

Wanneer de dienst is afgelopen wordt de koffie en thee uitgedeeld. Je blijft hiervoor, in eerste instantie, op je plek zitten. Doordat er mensen al naar huis gaan ontstaat er steeds mee ruimte in de kerkzaal om ook met anderen te kunnen praten. De kinderen van de zondagsschool en minitieners komen zelf naar beneden gelopen. Ben je helemaal bijgepraat met iedereen? Dan kun je de kerk verlaten door de pijlen te volgen en via de juiste uitgangen te vertrekken. 

We begrijpen heel goed dat het lezen van deze maatregelen wat overweldigend kan zijn. Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar komenziecapelle@gmail.com en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden. Alvast bedankt voor je medewerking en we kijken er naar uit om je weer te zien!

bottom of page